باکتری های شکمی بر چاقی تأثیر میگذارند
باکتری های شکمی بر چاقی تأثیر میگذارند
تاثیر باکتری های شکمی بر چاقی
تودهی باکتری های موجود در شکم بسته به عواملی مثل وراثت یا رژیم غذایی متغیر است و شاید به کاهش یا افزایش وزن منجر شود.
مجموعهی متنوع میکروبها و باکتریهای شکمی مزایا و کاربردهای متفاوتی دارند و حتی بعضی اوقات تأثیر مثبتی بر روان انسان میگذارند. براساس شواهد جدید، این باکتریها میتوانند بر تناسب اندام و چاقی و لاغری هم تأثیر بگذارند. شکم انسان تقریبا از 100 تریلیون میکروب تشکیل شده است. این مجموعهی میکروبی «میکروبیوتای شکمی» نامیده میشود. میکروبیوم هیچ دو فردی شبیه هم نیست و نوع میکروبیوم به عواملی مثل وراثت (انتقال میکروبیوم مادر به فرزند در حین تولد) و رژیم غذایی و سبک زندگی وابسته است. معمولا تصور میشود شکم ازطریق مکانیزمهای متعدد، نقش مهمی در دستگاههای مختلف بدن ازجمله دستگاه گوارش ایفا میکند.
باوجوداین، امروزه پژوهشگران از تفاوتهای مختلف میکروبیوم افراد چاق و لاغر پرده برداشتهاند و براساس این یافتهها، درمانهای سفارشی مدیریت وزن را توصیه میکنند. صدها تفاوت موجود در ژنوم، انسان را مستعد چاقی میسازد. چاقی عامل پیشرفت بیماریهای قلبیعروقی و دیابت نوع 2 است و بهشدت در کشورهای سراسر جهان روبهافزایش است. براساس بررسیهای روی دوقلوها، چاقی نسبت وراثتی (وابستگی رفتارها به ژنها و به محیط) بین 40 و 75 درصد است و این آمار بهمعنی تأثیر معیارهای خارجی بر این فضا است. بااینحال، تفاوتهای زیادی هم در باکتریهای شکمی وجود دارد که میتوانند بر وزن تأثیر بگذارند و دانشمندان هنوز بهدلیل آن پی نبردهاند و حتی نمیدانند ژنها تا چه اندازه بر این باکتریها تأثیر میگذارند.
افزایش وزن
بعضی از باکتریهای شکمی ازنظر جذب انرژی کربوهیدراتها بهینهتر عمل میکنند و بدینترتیب، افزایش وزن آسانتر میشود بعضی از افرادی که رژیم میگیرند، بیشتر از دیگران برای کاهش وزنشان تلاش میکنند؛ اما این تلاش بیشازحد میتواند باکتریهای شکمی و آنزیمهای داخل آنها را کاهش دهد. پرونا کاشیاپ، استادیار کلینیک مایو و سرپرست آزمایشگاه میکروبیوم شکمی، دراینباره میگوید: باکتریهای موجود در شکم به هضم بخشی از غذای مصرفی ما کمک میکنند که آنزیمهای لازم برای آن را نداریم.